Zaalvoetbal HuZaVo

Huzavo is HUlsterse ZAal VOetbalvereniging: De Huzavo en bestaat al meer dan jaar 30 jaar.

Het doel van de vereniging is en was het zaalvoetbal te promoten. Na een tijd van grote slapte enige jaren geleden, de damesteams waren teruggegaan van 15 naar 2 teams, is er thans bij de heren sprake van een opleving. Steeds meer jongeren (15 jaar is de minimumtoelatingseis) vinden zaalvoetbal leuk. Op dit moment zijn er ongeveer 30 teams, waaronder 10 in de regio en 1 landelijk. ZV Morres Hulst Zaalvoetbal Vereniging Hulst werd op 13 oktober 1981 in Hulst opgericht door de het toenmalige ZVV de Smickel.

Rob Claerhout, destijds eigenaar van cafetaria de Smickel, was de eerste sponsor. Jaren lang speelde ZVV de Smickel in de top van Zeeuws Vlaanderen en Zeeland mee. Helaas haakte Rob af en moest een nieuwe sponsor worden gezocht. Café-restaurant 't Bonte Hert uit Hulst nam de rol van de Smickel over. De ambities van de club overstegen ruimschoots het niveau waarop in die tijd nog werd gespeeld, hoewel er talloze (regionale) prijzen werden gewonnen. Maar door een tekort aan opvolgers in de eerste selectie dreigde zelfs dat niveau verloren te gaan.

Nieuw bloed in het bestuur bracht al snel ook nieuw elan. Na een fusie bleek er toch nog toekomst te zijn. Met een aantal aanvullingen in de jaren die volgden werd het niveau steeds een beetje omhoog gebracht. De vette jaren op sportief gebied waren aangebroken. Door diverse kampioenschappen en promoties kwamen we in de 2e Divisie terecht. En ook in de beker lieten we ons niet onbetuigd. Als eerste Zeeuwse vereniging wisten we in 1999 de beker van District Zuid 1 te veroveren, met deelname in de landelijke beker tot gevolg. Dat we daarin aan landskampioen Bunga Melatti uit Tilburg zouden worden gekoppeld had niemand durven dromen.

En dat we twee minuten voor het einde tegen de sterke selectie van deze Eredivisionist, er zaten vijf spelers van Bunga Melatti bij Oranje, nog mee deden om een plaats in de volgende ronde, zou al helemaal niemand geloven.

Toch was op dat moment de stand 4-4 en leek een stunt nog mogelijk. Helaas kwam ons sprookje toch op die avond ten einde, maar kregen we van het talrijk opgekomen publiek in sporthal Den Dullaert in Hulst een staande ovatie. Drie jaar later bleek de 2e Divisie ons te machtig en degradeerden we naar de 1e klas. Tot overmaat van ramp werd 't Bonte Hert verkocht, en zag de nieuwe eigenaar niets in een verlenging van het contract. De naam van de vereniging werd bij gebrek aan een sponsor ZVH, ook nu nog steeds onze naam. Een zoektocht van een half jaar bracht ons bij Morres Meubel, nu beter bekend als Morres Wonen en nog steeds de hoofdsponsor. In seizoen 2005-2006 werd ZVH/Morres, elf jaar na de degradatie, nog wel in het jubileumjaar (25 jaar), kampioen in de 1e klas en promoveerde opnieuw naar de Hoofdklas, zoals de 2e Divisie nu heet.

De doelstelling van de vereniging is en blijft onveranderd: Zo hoog mogelijk spelen. Behalve Hoek is Zeeuws Vlaanderen dus nog een hoofdklasser rijk, en als het aan ZVH ligt, zal dat minimaal hoofdklas blijven. In ons eerste seizoen zijn we na 22 wedstrijden met 39 punten op een 4e plaats gefinisht. Niet slecht want na 5 wedstrijden hadden we nog maar 1 punt weten te veroveren. In totaal heeft ZVH 35 leden, verdeeld over 3 teams, die ieder op hun eigen niveau actief zijn. Vanaf de laagste klas HuZaVo tot dus de hoofdklas van district Zuid 1.

Contactpersoon
Arno Zwegers
Pluvier 1
4553 CN Philippine
0115-491042
arnozwegers@zeelandnet.nl